Bluetooth-hack, smartphones kwetsbaar

Dit bericht werd geplaatst in Android,Apple,Bluetooth,Geen categorie en getagged met ,,,,,,,,,,,,, op door .

Bluetooth-hack

Bluetooth-hack maakt smartphones kwetsbaar voor hack

Een nieuwe bluetooth-hack maakt het mogelijk dat miljoenen smartphones mogelijk ongemerkt te hacken zijn. Dit lek wordt BlueBorn genoemd.

Deze informatie is naar buiten gekomen via het doorgaans betrouwbare beveiligingsbedrijf Armis, dat het lek ontdekte.

Aanval

Een mogelijke aanval zou zich voor kunnen doen als een bluetooth-koppeling, dat als bluetooth-apparaat herkent wordt. Via deze manier wordt er draadloos verbinding gemaakt zodat er vervolgens schadelijke software wordt geïnstalleerd. De aanvaller zou op deze manier toegang kunnen krijgen tot veel functies en informatie. In ergste geval kunnen kwaadwillenden sommige smartphones compleet overnemen. Hiervoor hoeft de bluetooth van het apparaat alleen maar ingeschakeld te staan.

Updates

Armis zegt het lek in de afgelopen maanden te hebben doorgegeven aan verschillende softwaremakers. De grootste namen zijn Apple, Google en Microsoft.

Voor diegenen die Apple producten in beheer hebben: apparaten die werken met iOs 10 of nieuwer zijn veilig, blijkt na onderzoek. In de oudere versies is het lek (nog) niet gedicht, waardoor een toestel potentieel gehackt kan worden.

Bluetooth-hack updateUit bronnen blijkt dat Microsoft het lek voor Windows heeft gedicht, in zowel oude als nieuwe systemen. Google bracht recent updates uit voor de meest nieuwe Android versies. Deze update is uitgebracht op 1 september 2017. Telefoonfabrikanten die Android leveren, moeten deze updates zelf voorzetten naar de gebruikers.

Gebruikers die de meest recente update nog niet hebben geïnstalleerd, worden aangeraden dit spoedig te doen. Tot die tijd wordt aangeraden om bluetooth niet op openbare plaatsen in te schakelen. Ook kan de bluetooth beter niet worden ingeschakeld, tenzij dit echt nodig is zoals voor het gebruik van een carkit. Als de bluetooth niet meer gebruikt wordt, schakel deze dan uit voorzorg uit.

 

Reparatie

Heeft u een kapotte iPhone of iPad? Klik dan hier voor al uw Apple reparaties. SMARTAB repareert uw smartphone binnen 30 minuten plus 1 jaar garantie! Voor meer informatie over reparaties kijkt u op de website: www.smartab.nl. Voor een afspraak kunt u terecht op de website of belt u naar: 023 584 63 12. 

Uiteraard mag u ook altijd langs komen voor een gratis diagnose of een vrijblijvende offerte. Omdat SMARTAB niks te verbergen heeft, bent u van harte uitgenodigd om mee te kijken tijdens de reparatie.