Microsoft klachten over helpdeskfraude

Dit bericht werd geplaatst in Geen categorie,Microsoft en getagged met ,,,, op door .

Microsoft klachten over helpdeskfraude

Microsoft klachten over helpdeskfraude. De klantendienst van Microsoft ontving over het jaar 2017 zo’n 153.000 klachten over een vorm van helpdeskfraude. Dat maakte Microsoft in zijn blog bekend.


Deze klachten gaan over mensen die in aanraking kwamen met een vorm van helpdeskfraude. De klachten, in totaal 153.000, zijn afkomstig uit maar liefst 183 landen wereldwijd. Ten opzichte van 2016 noteerde Microsoft in 2017 een stijging van 24% aan meldingen. Maar liefst 15% van de ongelukkigen verloor daadwerkelijk geld aan deze fraude. Deze bedragen verschilden tussen de 200  en 400 dollar. In Nederland is een geval bekend waarbij een persoon voor €89.000,00 werd opgelicht door helpdeskfraude.

Uitleg probleem

Hoe maakt men dan precies geld buit? Veel fraudeurs bellen vanuit het buitenland en doen zich voor als medewerkers van Microsoft. Omdat Microsoft zo’n groot techbedrijf en wereldwijd opereert, verwacht de consument niet dat zij worden opgelicht. De fraudeurs proberen vervolgens toegang te krijgen tot je computer om vervolgens geld buit te maken.

Microsoft zelf denkt dat het probleem ernstiger is dan de 153.000 genoteerde klachten. Veel mensen zullen niet hebben doorgehad dat zij zijn opgelicht. Een grote reden is dat de fraudeurs zich ook voordoen als werknemers bij andere bedrijven. ”Helpdeskfraudeurs kiezen naast Windows ook voor klanten die macOS, Android en iOS gebruiken”. Zij zijn dus ook een doelwit geworden.

Microsoft klachten over helpdeskfraude

Stappen

Eind maart werd naar buiten gebracht dat de Nederlandse overheid samenwerkt met private partijen om deze fraudeurs op te sporen en aan te pakken. Afgelopen jaar deden in Nederland bijna 2.000 consumenten aangifte bij de politie voor helpdeskfraude.

Heeft u het gevoel dat u bent opgelicht? Helaas zijn er nog geen websites in de lucht waar je je klachten kunt indienen. Tot die tijd raden wij aan contact op te nemen met Microsoft, in de hoop dat zij stappen kunnen ondernemen. Helaas is fraude een wereldwijd probleem en moet dit worden aangepakt! Wat vindt jij hiervan? Deel je mening ”Microsoft klachten over helpdeskfraude”

Reparatie

Heeft u een kapotte iPhone of iPad? Klik dan hier voor al uw Apple reparaties. SMARTAB repareert uw smartphone binnen 30 minuten plus 1 jaar garantie! Voor meer informatie over reparaties kijkt u op de website: www.smartab.nl. Voor een afspraak kunt u terecht op de website of belt u naar: 023 584 63 12. 

Uiteraard mag u ook altijd langs komen voor een gratis diagnose of een vrijblijvende offerte. Omdat SMARTAB niks te verbergen heeft, bent u van harte uitgenodigd om mee te kijken tijdens de reparatie.