Veiling nieuwe mobiele frequenties

Dit bericht is geplaatst in 4-G,Android,Apple,Geen categorie,Internet op door .

Veiling nieuwe mobiele frequenties van start in 2019

veiling nieuwe mobiele frequenties

De overheid is een veiling aan het voorbereiden van nieuwe frequenties voor mobiele telecomnetwerken. Het ministerie van Economische Zaken wil dat deze veiling nieuwe mobiele frequenties in het najaar van 2019 plaatsvind.

Datagebruik van zowel de particuliere als de zakelijke gebruiker is de afgelopen jaren flink toegenomen en zal dit de komende jaren ook niet gaan veranderen. De veiling nieuwe mobiele frequenties leidt tot extra capaciteit voor snellere internetdiensten. De frequenties zijn bedoelt voor de 4G- en 5G-netwerken. Officieel bestaat de 5G-standaard nog niet en zal waarschijnlijk een toevoeging betekenen voor hogere frequentiebanden dan de hedendaagse beschikbare banden.

5G

Op de veiling zullen frequenties op banden van 700, 1400 en 2100 megahertz beschikbaar worden gesteld. Op deze banden kunnen al wel 4G toepassingen worden gebouwd, dit volgens de LTE-standaard.  De tests voor de 5G-standaard gebruiken veel hogere frequenties, waar hogere (internet)snelheden haalbaar zijn.

Momenteel is het nog onduidelijk of de geveilde frequenties ook onder de nieuwe standaard zullen vallen, aangezien er nog aan de definitieve 5G-standaard wordt gewerkt.

Volgens bronnen worden bij de veiling in het najaar van 2019 frequenties voor 20 jaar verkocht. Deze frequenties worden verkocht aan telecomproviders. Bij de vorige veiling werd de mogelijkheid geboden om nieuwkomers toe te laten. Nieuwe opkomende telecomproviders konden vrij bieden, om de concurrentie te vergroten. Of deze mogelijkheid ook bij de nieuwe veilig aangeboden zal gaan worden is nog onbekend.

Een groot probleem dat aangepakt zal gaan worden is de zogenaamde ‘dekkingsverplichting’. Dit houdt in dat providers ook hun steentje moeten bijdragen aan een betere dekking voor gebieden met een slechte netwerkdekking.

Bij de laatste veiling in 2012 waren KPN, Vodafone, Tele2 en T-Mobile succesvolle bieders. Wie zullen in het najaar van 2019 met de eer gaan strijken? Wij houden u op de hoogte.

Reparatie

Heeft u een kapotte iPhone of iPad? Klik dan hier voor al uw Apple reparaties. SMARTAB repareert uw smartphone binnen 30 minuten plus 1 jaar garantie! Voor meer informatie over reparaties kijkt u op de website: www.smartab.nl. Voor een afspraak kunt u terecht op de website of belt u naar: 023 584 63 12. 

Uiteraard mag u ook altijd langs komen voor een gratis diagnose of een vrijblijvende offerte. Omdat SMARTAB niks te verbergen heeft, bent u van harte uitgenodigd om mee te kijken tijdens de reparatie.