ZenFone 5 lijkt op iPhone X

Dit bericht werd geplaatst in Apple,Geen categorie,Smartphone,Smartphones en getagged met ,,,,, op door .

Nieuwe Asus ZenFone 5 heeft iPhone X-achtig scherm


zenfone

Op het Mobile World Congress heeft Asus nieuwe ZenFone-telefoons aangekondigd. Het opvallende is dat de duurdere modellen een gleuf aan de bovenkant van het scherm hebben.  En de toestellen hebben een functie met geanimeerde emoji’s.

De twee duurste modellen ZenFones hebben een scherm van 6,2 inch. Dit zijn de ZenFone 5 en ZenFone 5Z. De ZenFone 4 had daarentegen nog een scherm van 5,5 inch. De schermranden van de toestellen zijn door Asus heel erg verdunt. Hierdoor is er alleen nog maar aan de onderkant een rand te zien.

Asus heeft aan de bovenkant van het toestel een inkeping in het scherm gemaakt. Dit zorgt er, volgens het bedrijf, voor dat er meer schermruimte overblijft, waarbij de camera niet op een vreemde plek geplaatst hoeft te worden. De camera heeft gezichtsdetectie waarmee de telefoon ontgrendelt kan worden. In tegenstelling tot de iPhone X wordt dit niet gedaan met een 3D-scan. De ZenFone maakt gebruik van een van te voren ingevoerde selfie en beeldherkenning.

Camera’s

De op de telefoon geplaatste dubbele camera’s werken volgens Asus met artificial intelligence.

Hiermee heeft de ZenFone de mogelijkheid om het soort foto’s dat gemaakt worden te herkennen en de instellingen daarop aan te passen. Foto’s van bijvoorbeeld huisdieren of zonsondergangen worden zo herkend. De best bijpassende instellingen worden dan ingeschakeld.

De ZenFones bevatten ook een portretmodus. Hiermee wordt het onderwerp van een foto scherper in  beeld gebracht en de achtergrond wordt vervaagt.

zenfone

Zenimoji

Asus volgt de voetstappen van Samgsung. Net als zij heeft Asus een eigen versie van Apples Animoji gecreëerd. Zenimoji geeft gebruikers de mogelijkheid om cartoonfiguurtjes tot leven te brengen via de voorcamera. Deze kunnen verzonden worden in chatberichten, maar kunnen ook gebruiktworden in videochats of livestreams.

De ZenFone 5 is voorzien van een door Qualcomm geproduceerde Snapdragon 636-processor. Het heeft daarnaast een totaal werkgeheugen van 6GB. De ZenFone krijgt daarentegen een krachtigere Snapdragon 845-chip. Daarnaast zak de 5Z een totaal aantal van 8GB hebben aan werkgeheugen.
De prijzen en beschikbaarheidsdata zijn nog onbekend in de Benelux.

 

Lite

Naast dit alles heeft Asus ook een budgetversie van de ZenFone 5 aangekondigd. Deze heeft een schermdiagonaal van 6 inch en twee achtercamera’s. De randen van dit toestel zijn ook iets dikker als die van de andere twee ZenFone 5 toestellen. Daarbij heeft de Budgetvariant geen artificial intelligence in de camera.

Reparatie

Heeft u een kapotte iPhone of iPad? Klik dan hier voor al uw Apple reparaties. SMARTABrepareert uw smartphone binnen 30 minuten plus 1 jaar garantie! Voor meer informatie over reparaties kijkt u op de website: www.smartab.nl. Voor een afspraak kunt u terecht op de websiteof belt u naar: 023 584 63 12.

Uiteraard mag u ook altijd langs komen voor een gratis diagnose of een vrijblijvende offerte. Omdat SMARTAB niks te verbergen heeft, bent u van harte uitgenodigd om mee te kijken tijdens de reparatie.